صفحه اصلی / سایر رسانه ها / چهار ویژگی مطلوب که باید درمورد دوچرخه های برقی بدانید!
ثبت نام در سایت
 
ترافیک دانلود از سایت اسپورت دانلود نیم بها محاسبه می شود
دوچرخه های برقی

چهار ویژگی مطلوب که باید درمورد دوچرخه های برقی بدانید!

دوچرخه برقی نوعی دوچرخه است که به یک موتور مجهز شده ، موتوری که نیروی محرک رو به جلو را با کمک به عمل پدال زنی فراهم می کند تا دوچرخه سوار با تلاش کمتر مسافت بیشتری را طی کند. دوچرخه های برقی باتری های قابل شارژ دارند که در ظرفیت و کیفیت از دوچرخه ای به دوچرخۀ دیگر متفاوت هستند اما معمولا ۲۵ تا ۳۲ کیلومتر بر ساعت ظرفیت دارند و حتی در مواردی تا ۴۸ کیلومتر بر ساعت نیز دیده شده است. دوچرخه برقی یا به اختصارE_bike  امروزه توجه دوچرخه سوارانِ بسیاری را به خود جلب کرده است زیرا به دوچرخه سوار اجازه می دهد تا مسیرهای طولانی، سخت، سربالایی و سرپایینی را با سرعت بیشتر و در زمان کمتر و از همه مهم تر با خستگی بسیار جزئی پشت سر بگذارد. دوچرخۀ برقی حالا بصورت انبوه و در مدل ها و انواع بسیار متنوع توسط تمام برندهای مطرح جهان تولید و عرضه می شود. دوچرخه های برقی از هر نوع که باشند برای حرکت کردن نیاز به نیروی پدال زدن دارند که نقطۀ تمایز آنها با موتور سیکلت ها است.

 

چهار ویژگی مطلوب از دوچرخۀ برقی

از تمام انواع دوچرخه ها یعنی کوهستان، شهری، کورسی، دومنظوره و حتی folding نسخه های برقی متعددی وجود دارند که هر کدام را می توان یک آمیزۀ متبحرانه از مشخصات هر دو یعنی مثلا شهری و برقی دانست. برای نمونه یک دوچرخۀ کوهستان برقی هم به دوشاخ کمک فنردار مجهز است و هم موتور و باتریِ قابل شارژ دارد. اولین بار در دهۀ ۹۰ بود که چندین مجوز ثبت اختراع برای اولین دوچرخه های موتور دار صادر شد اما دوچرخه های برقی به مرور زمان تکامل یافته و ورژنی که امروزه در دسترس عموم است یک نسل پیچیده و پیشرفته است. دوچرخه های برقی حالا کوهستان ها، خیابان ها، اطراف شهر و پیست های مسابقه را به عرصۀ نمایش قدرت و ظرافت خود تبدیل کرده اند.خرید دوچرخه های برقی آریا چرخ بر اساس ویژگی های مطلوبی که در ادامه گفته می شود بهترین نوع دوچرخه ها را عرصه می کند :

موتور دوچرخه برقی:

زمانیکه دوچرخه سوار شروع به پدال زدن می کند موتور دوچرخۀ برقی به کار می افتد تا نیروی لازم برای پدال زدن را در قالب نیروی گشتاور فراهم کند. موتور یک دوچرخۀ برقی طراحی شده تا با هر پدال دوچرخه را چند برابرِ یک دوچرخۀ معمولی به جلو هل بدهد و باعث می شود که شما احساس کنید پاهایتان با قدرت مضاعف در حال پدال زدن هستند. هر موتور حداکثر نیروی گشتاور مشخصی را تولید می کند و هر قدر این نیرو بیشتر باشد شتاب اولیۀ بالاتری تجربه خواهد شد. امروزه موتور دوچرخه های برقی در دو حالتِ hub motors و mid drive motor تولید و بر دوچرخه نصب می شود.

Hub drive motor: این نوع موتور از باقی ها انواع موتورها قدمت بیشتری دارد، محبوبتر است و قابل دسترس ترین موتور در بازار حال حاضر است. یکی از ویژگی های این مدل موتور این است که می تواند بر چرخ جلو یا عقب نصب شود و در صورت نیازِ دوچرخه سوار درگیر شده و در پدال زدن به او کمک می کند. از نقاط ضعف این نوع موتور وزن بالای آن است که چه بر چرخ جلو یا بر توپی عقب، توازن وزن در دوچرخه را بهم میزند.

Mid drive motor: این مدل موتور را می توان نتیجۀ تکنولوژی و نمادی آشکار از پیشرفت در صنعت دوچرخه سازی دانست. این نوع موتور وسط دوچرخه و در قسمت توپی تنه قرار میگیرد. این قرارگیری باعث می شود با برقراری تعادل مناسب، نیروی تولید شده توسط موتور بطور نا متوازن پخش نشود. این موتورها می توانند نیروی مورد نیاز دوچرخه سوار را دقیق تر تشخیص داده و تامین کنند چرا که از سنسورهای گوناگون اطلاعاتی مثل میزان نیروی وارده از طرف دوچرخه سوار یا وضعیت زمین را بررسی کرده و تعیین می کند چه میزان نیرویِ کمک به پدال زنی مورد احتیاج است.

باتری دوچرخه برقی:

ساده ترین راه برای توضیح عملکرد باتری در یک دوچرخه برقی اشاره به بلا استفاده بودن موتور بدون آن است. باتری انرژیِ موتور را تامین می کند و اگر شارژ آن تمام شود شما با یک دوچرخۀ برقی گیر می افتید که کارکرد اصلی خود را از دست داده است. باتری دوچرخه های برقی از انواع لیتیمی یونی، لیتیمی پلیمری و اسید سرب انتخاب می شود. ماندگاریِ باتری ها با توجه به وضعیت زمین، مسافت، سرعت، کیفیت خود باتری و حتی آب و هوا از یک دوچرخه به دوچرخۀ دیگر متفاوت است.

کنترل کننده دوچرخۀ برقی:

کنترل کنندۀ یک دوچرخه برقی عملکردی مثل هوش در انسان دارد و وضعیت قطعات برقی دوچرخه را مدیرت می کند. کنترل کننده ها در فُرم های گوناگون وجود دارند و روی فرمان قرار می گیرند تا دوچرخه سوار بر عملکرد اجزاء مختلف دوچرخه نظارت داشته باشد و در صورت لزوم در آنها تغییر ایجاد کند. بطور معمول کنترل کننده ها در دو گروه کلیِ کنترل کنندۀ پیچشی و کنترل کنندۀ پدالی دسته بندی می شوند.

کنترل کنندۀ پدالی زمانی که شما شروع به پدال زدن می کنید موتور را فعال می کند و نیروی الکتریکی وارد دوچرخه می شود و نیازی به فعال کردن دستی نیست. در این نوع کنترل کننده یک سیستم روی فرمان نصب شده که به دوچرخه سوار اجازه می دهد که میزان کمک به پدال زنی را از صفر تا بیشترین حد تغییردهد.

کنترل کنندۀ پیچشی هم یا بصورت یک اهرم روی فرمان ظاهر می شود که با یک چرخش ساده موتور را روشن می کند یا در قالب یک دکمه خود را نشان می دهد که تنها با یک فشار، موتور را براه می اندازد.

البته با پیشرفت تکنولوژی شکل و شمایلِ کنترل کننده ها تغییر کرده و حالا در بعضی مدل های جدید با نمایشگرهای LED یا تمام رنگی روبرو هستیم که میزان شارژ، میزان کمک به پدال زنی، سرعت و مسافت را نمایش می دهند و در مواردی که قابلیت اتصال به تلفن هوشمند دارند شاهد نمایش موقعیت، تپش قلب و وضعیت سلامتی هم هستیم.

دوچرخه های برقی

 

PEDAL_ASSIST:

این حالت را می توان معجزۀ دوچرخه برقی خواند زیرا درواقع با روشن کردن این حالت است که شما از ترکیب نیروی پدال زنی خود و نیروی الکتریکی موتور نهایت استفاده را خواهید کرد. بعد از اینکه حالت PEDAL_ASSIST را از طریق دکمه یا اهرم روی فرمان روشن کنید موتور انرژی الکتریکی که از باتری فراهم کرده را در دوچرخه به جریان می اندازد و افزایش نیرویِ گشتاور و سرعت باعث می شود از سواری نرم و روان خود کمال لذت را ببرید. در این حالت یک سواری بدون خستگی تجربه خواهید کرد، تجربه ای که طِیِ آن می توانید خود را کاملا رها کنید و با اعتماد بنفس و اطمینان خاطر از تپه ها فرود آیید.

قیمت دوچرخه برقی

امکانات دوچرخه های برقی بسیار مدرن و پیشرفته هستند بطوریکه به جرئت می توان گفت دوچرخۀ برقی امروزه از کالاهای لوکس بحساب می آید و قیمت دوچرخه برقی از انواعِ سادۀ دوچرخه های شهری، کوهستان، کورسی… بالاتر است. بالاخره با اضافه شدن تجهیزات، کیفیت تحت تأثیر آنها بالا می رود و قیمت به همان اندازه روند صعودی پیدا می کند. در ادامه بعضی عوامل تاثیر گذار بر قیمت دوچرخۀ برقی را بیان می کنیم.

  1. نوع دوچرخه برقی: قیمت انواع دوچرخه های برقی متفاوت است زیرا هر یک با توجه به هدف خاصی که دارند به ویژگی های منحصربفردی نیاز دارند که بر قیمت آنها اثر می گذارند.
  2. جنس و طراحی فریم: هر فلزی که در بدنه دوچرخه بکار گرفته شده باشد از آلومینیوم گرفته تا کربن، هم بر کیفیت دوچرخه برقی تأثیر دارد و هم بر قیمت آن. طراحی بدنه هم از آنجایی مهم است که در اجرای آن نیروی متخصص مورد نیاز است و این نیرو هزینه بر است.
  3. کیفیت و تعدد قطعات: دوچرخه های برقی علاوه بر قطعات مورد بحث در یک دوچرخۀ عادی به موارد خاصی مثل باتری و موتور نیاز دارند که با کیفیت دوچرخه و در نتیجه رضایت مشتری ارتباط تنگاتنگی دارند. بنابراین تولید کننده همیشه سعی می کند اجزاء دوچرخه برقی را از بهترین برندها برگزیند. در بیان دیگر هزینۀ کیفیت قطعات دوچرخه برقی به قیمت آن افزوده می شود.
  4. تکنولوژیها: هر برند دوچرخه سازی امضای بخصوص خود را پایِ دوچرخه هایش می گذارد و این امضا اغلب بشکل تکنولوژی در دوچرخه دیده می شود و دوچرخۀ برقی هم از این امر مستثنا نیست. این تکنولوژی ها نیز قطعا بر قیمت نهایی دوچرخه برقی نقش دارند.

خرید دوچرخه برقی

اگر از قبل با این دنیا آشنا نیستید خرید دوچرخه برقی ممکن است کمی باعث دردسر ساز باشد چون حالا غیر از سیستم دنده، سایز و نوع دوچرخه، مسائل دیگری مثل موتور و باتری مطرح هستند. در این موقعیت پیشنهاد ما خرید دوچرخۀ برقی از فروشگاهی است که هم تنوع محصولات بالایی دارد و هم کارشناسان متخصص در آن آماده اند تا شما را در باب پیدا کردنِ بهترین دوچرخه برقی مطابق با بدن و هدفتان راهنمایی کنند.

اگر به دنبال یک فروشگاه با تمام این ویژگی ها هستید فروشگاه تخصصی آریا چرخ می تواند گزینۀ مناسبی باشد. این فروشگاه هم بصورت حضوری و هم بصورت اینترنتی آمادۀ خدمت رسانی است و تنوعی گسترده را برای علاقمندان به این دسته دوچرخه فراهم می اورد. اگر تصمیم دارید بصورت اینترنتی دوچرخه برقی مورد نظرتان را تهیه کنید این فروشگاه برنامه های ویژه ای برای ارائه دارد که شامل تخفیفات ویژه و ارسال رایگان می شود. همچنین اصلا نگران نباشید زیرا متخصصین این فروشگاه آماده اند تا بصورت ۱۲ ساعته به سوالات شما پاسخ دهند.

نوبیتکس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *